Kaupunginhallitus 31.1.2022

Listalla oli tällä kertaa monia henkilöstöön liittyviä asioita. Näistä eniten ajatuksia herätti tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma §23.

Ohjelman johdannossakin mainitaan Ylöjärven kaupunkistrategian arvot.

Useasti ihmettelen kunnianhimottomuutta ja latteutta siinä, että oikeudenmukaisuus tai vastuullisuus olisi vain sitä, että noudatamme lakeja.

Mielestäni ei riitä toteuttamaan arvoja se että teemme minimin. Tai siis noudatamme lakia. Silloin kun arvona on oikeudenmukaisuus, pitäisi sitä kohti erityisesti ponnistella. Oikeudenmukaisuuden pitäisi olla näkyvää.

Ongelmana on tietääkseni, että yhä Ylöjärvellä henkilöstö on keskenään eriarvoisessa asemassa ja erilaisen kohtelun kohteena riippuen siitä millainen työsuhde heillä on. Valitettavasti tiedossani on määräaikaisten työntekijöiden syrjintää. Esitin vakavan vetoomuksen, että esimerkiksi opetusalalla lainsäädännön mahdollistama eriarvoisuus torjuttaisiin Ylöjärvellä.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa on kiinnostavaa luettavaa mm. palkkaerosta ja sen kaventumisen seurannasta.

Huolestuttavaa on se, että syrjinnän ja häirinnän kokeminen on lisääntynyt ja tämä onkin hyvä tiedostaa, jotta siihen voidaan puuttua.

Tiedoksiannettavissa henkilöstöasioista keskusteleminen jatkui. Lisäksi paljon koronaan liittyvää.

Itse esitin huoleni Ylöjärven kasvuvauhdittomuudesta muihin seutukuntiin verrattuna.

Tilinpäätösennuste (TA2021 oli alkuun -3,5 mE) on nyt näyttämässä +2,4 mE tulosta. Syynä mm. se, että verotuloja on kertynyt hyvin, ja valtion koronatuet on saatu täysmääräisempänä kuin arvioitu. Ylöjärven väestönkasvu oli 177 ihmistä. Huom! Ongelma on, että nyt väestönkasvu tapahtuu vain syntyvyyden kautta, mutta Ylöjärvelle ei muuteta. Tämä on vakava pysähtymisen paikka ja valtuutettujen pitäisi herätä. Kaavoitusresursseja ei voida kohdistella mihin sattuu heitellen. Pitää olla strateginen suunta ja sen suunnan tulee olla tavoitteen kannalta realistinen.

Pitää tutkia dataa ja nähdä millaisille alueille muutto kohdistuu!

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin vastaukset valtuustoaloitteisiin. Esitin työsuhdematkalippua koskevan aloitteen palauttamista valmisteluun, mutta tämä ei saanut kannatusta. Lisäksi KH sai tiedokseen, mikä tilanne on aiemmilla valtuustoaloitteilla sekä kuntalaisaloitteilla.

Julkaissut jennikiiskinen

Kaupunginvaltuutettu, opettaja, äiti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: